Skattefradrag

Skattereglerne ved en konkurs kan være en snørklet affære – især for dem, der har købt aktierne for frie midler (i modsætning til pensionsmidler eller gennem en virksomhed). Dansk Aktionærforening arbejder for, at tab på konkurser i børsnoterede aktier bør kunne trækkes fra i skat med det samme, også når man har investeret for frie midler.


Skatteministeren kommer Dansk Aktionærforening i møde
14. november 2014
Tab på aktier bør kunne trækkes fra med det samme, mener Dansk Aktionærforening. Oven på konkursen i OW Bunker er problemet atter aktuelt. Skatteminister Benny Engelbrecht vil kigge på reglerne og inviterer foreningen til at drøfte spørgsmålet.
Læs artiklen >>


Dansk Aktionærforening har publiceret to artikler om din mulighed for at trække dine tab fra i skat. Se dem herunder.

Den nyeste – og øverste – er publiceret i forbindelse med Tønder Banks krak. Den nederste artikel er publiceret i forbindelse med Amagerbankens krak. De er dog begge relevante at læse for tabsramte OW Bunker-aktionærer.

 • Få styr på, om du kan trække dine tab fra i skat
  5. december 2012 – Opdateret 14. marts 2013
  Michael Erichsen fra Skat gennemgår her, hvorvidt og hvordan du som investor kan få noget af det tabte tilbage ved at trække dine tab fra i skat. Download Skats gennemgang af skattereglerne ved konkurs som pdf.
  Læs artiklen >> 
 • Sådan får du fradrag for tab på aktier i krakkede banker
  22. februar 2011
  Aktier i Amagerbanken kan meget vel være værdiløse. Men du kan måske trække tabet fra i skat på andre aktieindtægter. Læs her, hvordan du gør – og hvordan du derefter står i konkursboet eller en eventuel retssag.
  Læs artiklen >> (Kun for medlemmer af Dansk Aktionærforening)