Pressemeddelelse: OW Bunker-investorer får fri proces til forberedelse af gruppesøgsmål

Foreningen OW Bunker-Investor, der repræsenterer hele 2.400 tabsramte OW Bunker-investorer, kan nu skimte lys i horisonten. Civilstyrelsen har godkendt foreningens ansøgning om fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.

Foreningen OW Bunker-Investor indgav i december 2016 en stævning mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse på vegne af 2.400 aktionærer og med et erstatningskrav på 321 millioner kroner. Sagen anlægges ved Østre Landsret som et såkaldt gruppesøgsmål, hvilket vil sige, at der køres én sag for samtlige private aktionærer.

Samtidig med stævningen ansøgte foreningen Civilstyrelsen om fri proces. Civilstyrelsen har nu meddelt, at foreningen får godkendt fri proces til i første omgang forberedelse af sagen. Det vil sige, at foreningen får dækket omkostninger som f.eks. advokatbistand i perioden frem til, at gruppesøgsmålet bliver godkendt ved Landsretten. Derefter kan foreningen så ansøge om fri proces til resten af retssagen.

”Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag, der kostede os alle milliarder af kroner, og som har kastet sorte skygger over dansk erhvervsliv,” udtaler Niels Mengel, bestyrelsesmedlem i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening, og fortsætter:

”Vi ser Civilstyrelsens beslutning som en anerkendelse af vores arbejde indtil nu, og der er ingen tvivl om, at det får stor betydning for foreningen – både fordi vi får lettere ved at gennemføre sagen rent økonomisk, men også fordi vi formentlig får endnu flere tabsramte investorer med i sagen, som dermed kan få mulighed for at deltage i en eventuel erstatning.”

Foreningens formand ser optimistisk på fremtiden for de tabsramte investorer:

”Vi ser det også som en tilkendegivelse af, at myndighederne anser sagen for principiel. Formentlig fordi de – lige som vi – mener, den er vigtig at få gennemført bl.a. af hensyn til aktiekulturen herhjemme,” slutter han.

 

Yderligere information:
http://owbunkerinvestor.dk/

Pressekontakt:
Niels Mengel, fungerende formand for Foreningen OW Bunker-Investor samt formand for Dansk Aktionærforening
Mobil: 40 42 21 19
Mail: nm@shareholders.dk

Pressefotos af Niels Mengel: 

http://www.shareholders.dk/dansk-aktionaerforening/102404/pressekontakt-og-pressebilleder

Udgivet i Pressemeddelelse